torsdag 7 april 2011

Vellamo

Bakom Kosterns propeller fortsätter finlirandet. De tidigare renskrapade fläckarna på botten har nu blivit slipade och oljade, nästa steg blir målning av några varv primer och sedan giftfärg på hela botten. Vattenlinjen är också slipad och väntar även den på målning.

Följande ryck är att slipa lackytorna, såväl fribord, akterspegel och sargar som sittbrunn. Än så länge känns inte den inplanerade sjösättningen i början av maj alltför ambitiös. Aprilvädret har trots sin ombytlighet redan bjudit på "nästan-lack-väder", eller vad sägs om +9 °C en eftermiddag ner i veckan?

Ibland kommer det också ett förtjusande hårigt stycke jycke på besök. Med sig hade han denna gång en lika förtjusande handduk. Som tack serverades en tur till båtskjulet. Handduken Vellamo av Maija Louekari säljs för Marimekko. Vellamo är havets gudinna i Kalevala och uttalas givetvis med ett kort å-ljud på slutet. För den som inte är så bevandrad i den finska mytologin kanske istället tänker på Merikeskus Vellamo - Maritimcentret Vellamo.

Kanske handduken gungar på kroken i pentryt i sommar?

2 kommentarer:

  1. Hej! Allt är förtjusande! Hemsidan, handduken, bloggen, fotona, ja allt!

    Kram från Sonja

    PS: Sommaren 1968 var hääärlig! Jag minns för jag var med:) DS

    SvaraRadera
  2. Sonja! Så roligt att du tycker som vi! Aha, spännande att du och Caramia känner till något som vi bara är sorgligt ovetandes om :) Du, tack för mailet, mailar tillbaka efter Stockholmsresan.

    SvaraRadera