fredag 11 december 2009

Julklappstips för den stilmedvetna

Spinnakersegling

Så här i mitten av december väljer vi att presentera utmärkta tips på julklappar för såväl stora som små. En del billigare alternativ och andra mera påkostade. Hoppas listan hjälper er att hitta något att glädja era nära och kära med.
Lycka till!

Folkboats forever!
Vad kan en folkbåtsägare önska sig annat än en collegetröja som uttrycker kärleken till den egna pärlan och hela folkbåtssläktet? Finns att köpa på Folkebådcentralen.
Se länk.

Ljuset till havs - Finlands fyrar 1753-1906
Detta utomordentligt fina verk av Seppo Laurell presenterar Finlands samtliga fyrar - bevarade som förstörda. Den är utgiven av John Nurminens stiftelse som sammanlagt gett ut 18 verk om maritim historia, maritim konst och kartografi.
Se länk.

Fyrmuggar
Alacarte har i samarbete med Arabia tagit fram en begränsad muggserie för samlare. Muggarna är i modell Teema av Kaj Franck. Motiven är utvalda fyrar i Finland. Passande mugg att avnjuta sitt morgonkaffe i när folkan guppar förtöjd i morgonbleket.
Se länk.

Segelväska
Inte en väska för segel utan tillverkad av segel! Finlands Seglarförbund, segelmakeriet WB-sails och Globe hope har i samarbete lanserat en sportig kollektion av designprodukter gjorda av återanvända segel. För varje såld produkt går 10% till WWF:s finska avdelning. Pengarna används till Operation Sjöjungfrun vars syfte är att skydda Östersjön.
Se länk.

Kvinnor som vågar
En bok om mod och risker, utmaningar och rädslor. Om att våga drömma och våga förverkliga. I boken intervjuas äventyrare, fotografer, en FN-soldat, en akutsköterska och en journalist. Den gemensamma nämnaren är att de tagit risker och förverkligat sina drömmar trots motstånd och tack vare en stark vilja. Boken är skriven av Linda Lindenau.
Se länk.

Manschettknappar
Snygga manschettknappar föreställande signalflaggor. Ett tips är att beställa enligt gåvomottagarens (eller ens egna) initialer. Passar både till 1 maj lunch som julmiddag!
Se länk.

Miniskepparen
Boken som är tillägnad barn ombord omfattar praktiskt taget en förarintygskurs för vuxna. Boken är lättförståelig med en mängd roliga och kluriga övningar i form av bl.a. korsord och frågesport. Som färdig ifylld och färglagd fungerar den som en ypperlig uppslagsbok för den som behagar. Boken är skriven av Carina Norberg.
Se länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar