torsdag 14 oktober 2010

Lugnet före stormen

Damen ser ut att trivas!


Vi kommer alltid emellanåt att blicka tillbaka till sommarens höjdpunkter (vi har ju bara hunnit "sjösätta" vår skönhet ännu!). Men, för att inte glömma nuet och alla utmaningar vi står inför försöker vi uppdatera bloggen med dagsfärsk information.

Stiljte vid lunchtid idag. Vi begav oss till båtskjulet för att länsa Caramia på kvarglömda tillbehör så som skot, lack och olja. Allt måste bort innan minusgrader.

Vi passade även på att inviga våra nyfyndade retroglas. De hittades för en vecka sedan på en av stadens loppmarknader och gick för en tia. Kan låta dyrt (2,50€/glas), men stuket var genialiskt och 60-talet kändes ut i fingertopparna, så det saftiga priset glömdes snabbt. Att småsörpla sin varma dryck ur ett glas känns dessutom lite extra flott i jämförelse med de traditionella Orthex plastmuggarna. Glasen gör sig utomordentliga mot den vackra mahognyn vid pentryt.

I skrivande stund ljuder det i tornet utanför kåken. En rivig höststorm med 25 m/s i byarna. Så skönt att vår folka är i tryggt förvar!

Varm blåbärssaft med bulle. Glasen troligtvis 60-tal och made in England.

3 kommentarer:

 1. Fin,fina glas. Kul att ni uppdaterar ibland.
  Mvh / Janne

  SvaraRadera
 2. Jag blev snål på bullarna, men glasen var nog också fina. :)

  SvaraRadera
 3. ...själva glasen är så tunna att jag inte förstår hur vi ska våga använda dem under tur..

  SvaraRadera