tisdag 5 oktober 2010

Tillbakablickar

Hösten är här och Caramia kurar åter igen i båtskjulet. Vi konstaterar så här i efter hand att sommaren visat sig från sin bästa sida. För att gardera oss inför vintern blickar vi tillbaka till förliga vindar, kluckande sommarkvällar och spännande nattseglatser. Men innan äventyren tar vid gör vi en avstickare till båtskjulet och vårens strapatser.

Listen i fören som verkade trött och sprucken i höstas fick efter renskrapning, oljning och ny fernissa ännu en chans efter 40 år i tjänst. Akterspegeln renskrapades enligt planen, oljades och fick fem eller sex varv Spinnaker Gold (på tok för lite!), men har man kommit en god bit in i juni och börjat längta till böljan så har man...Äntligen var dagen med stort D framme och Caramia fick känna solens strålar mot skrovet. Det var mitten av juni. Bottnen var, som ses ovan, endast fläckmålad och bättrad från ifjol - ett smart miljöval som också gynnar skeppskassan!

Och så kanade även Caramia nerför slipen för att lägga sig i sitt rätta element. Hon vilade troget i två dagar för att den tredje tas i bruk under föreningens seglarskola. Observera det snövita däcket som fått ett nytt stryk Decolay.

1 kommentar: