tisdag 1 februari 2011

Vårt TrysundaOch visst väntade Trysunda på oss i gryningen. Så här i efterhand är man nöjd över beslutet att nattsegla över Kvarken - och kursen var ju ypperlig - raka spåret Rönnskär-Trysunda på 8 h, men... En del moment hade med glädje kunnat utebli. Givetvis avslöjas inte våra tabbar, men en kom-ihåg-lista till nästa överfärd kunde vara på sin plats:

1.
Förbered alltid med kaffe/varmvatten i termos innan eller strax efter avfärd.

2. Klä dig varmt innan eller strax efter avfärd.

3. Om solen mår och även du i dina fleecebyxor bör regnstället finnas nära till hands i garderoben - inte i fören.

4. Intala dig själv att en tupplur i ruffen gör susen även om damen stampar och skumpar i det oändliga.

5. Att hänga över relingen är bokstavligen uppfriskande - oavsett teknik du använder: snacka norska, käka baklänges, offra till Neptun...

6. Gå inte med på en överfärd utan aktertoft - du får bara extra träningsvärk...

04:30 låg vi tryggt förtöjda och nerbäddade i kojerna. Den morgonen bjöd Trysunda på sin charm och akterstegen kunde invigas. Diskberget stökades undan och Marthorna fick några brödsmulor. Sedan bar det iväg på långpromenad i idyllernas skärgårdsidyll.


Skärgårdsbåten M/F Ulvön trafikerade regelbundet och vi fantiserade om ett boende ute i arkipelagen - något romantiserat, kantänka...

Vid skymning satt vi med utsikt över det lilla samhället, med VHF:en i stadig hand. Vi var belönade, hade glömt nattens strapatser och funderade på morgondagens prognos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar